Carstens Fotodagbog fra Azoerne

2. oktober, 3. oktober, 4. oktober, 5. oktober, 6. oktober, 7. oktober, 8. oktober, 9. oktober, 10. oktober, 11. oktober, 12. oktober, 13. oktober, 14. oktober, 15. oktober

Onsdag d. 4. oktober 2006

Vejret er lidt mere trist i dag - surt for vi skal på bustur til Lagoa das Furnas, et udslukt vulkan krater på den østlige del af øen.

En smule træt efter at have siddet oppe og lavet dagbogen her fra de første par dage - stod vi op kl. 7 - gentager kl. 7!!! - Et fuldstændig urimmeligt tidspunkt at bede folk om at stå op på for at komme på en bustur. Efter et solidt morgenmåltid gik det i rask trav til mødestedet.

En del af billederne er taget ud af ruden fra bussen - hvilket jo ikke er specielt optimalt, men man kan nu stadig få en god fornemmelse af stederne.

Som det ses var udsigten fra bussen jo "fremragende"...

Efter en lille times tids kørsel i tågerne nåede vi frem til Furnas, og Terra Nostra parken, som er en botanisk have og den største park på Azoerne. Den botaniske have er startet af en englænder en gang i 1700-tallet.

Her er så lidt stemningsbilleder fra parken.

Parken havde også nogle buske/træer formet som dyr. Det minder mig ret meget om den nye film udgave af King Kong - ved ikke lige hvorfor, for mener ikke der var noget i den stil med i filmen - men lidt uhyggelige var de da at se på...

Lidt flere stemningsbilleder.

Flere steder minder parken om en regnskov. En planlagt og ordnet regnskov vel at mærke...

Bygningen der ses her på billeder var oprindeligt englænderens, der statede parken, sommerhus... - Tja, jeg kunne også nøjes ;o)

Søen der ses her på billedet består af 30 grader jernrigt vand - der er derfor den har den sjove farve - og kaldes også for ungdommens kilde, da det siges at 20 minutter i søen vil gøre en 20 år yngre... - så hvis i ikke kan kende mig når jeg kommer hjem er det altså derfor... ;o)

Det var sjovt at bade i vandet og en noget finurlig oplevelse at bade i så varmt vand. Der var heldigvis ikke dybere end at jeg lige kunne bunde.

Frokosten var et ret der hedder "Cozido", og er "en ret der tilberedes i en gryde der ligger 6-7 timer i et hul i den hede vulkanske jord." - Her ser vi så hvordan gryden tages op ad jorden. Det er åbenbart lidt af en turistatraktion - fat det hvem der kan... :o)

Skyerne hænger lavt over de omkringliggende bjerge - det ser faktisk ret flot ud. Igen leder det tankerne hen på en regnskov. :o)

Det obligatoriske frokost billede - så er det overstået.

Så gik turen til nogle flere varme kilder. I folderen skriver de "I Furnas tænker man straks på et Island i tropisk grønt med varme kilder og duftende, boblende og buldrene gejsere..." - altså at bruge ordet duftende her, er nu godt nok en noget kreativ brug af ordet - stank ville have være mere passende... Svovlen fra kilderne fik det til at lugte af rådne æg... yum, yum... ;o)

"Udsigtspunktet 'Pico do Ferro' byder på en storslået udsigt over kratersøen og Furnas" - Ja, det ses jo tydeligt... magen til ærtesuppe skal man vist lede længe efter :)

Hov! Jeg kan se noget!!! Klik! og så var det væk igen...

Cha Gorreana er en af Europas sidste teplantager

Plantagen blev startet en gang i 1800-tallet, og jeg tror ikke de har skiftet produktionsmetode eller for den sags skyld maskiner ud siden den gang...

Lige et sidste udsigtsbillede fra turen hjem.

Vi var tilbage på hotellet kl. 17, og så var det ellers lige tid til en lille morfar på en times tid ;)

Hmm, kl. er nu 0:30 lokal tid, og jeg er færdig med min dagbogsopdatering for i dag. Men udenfor har det lige regnet som bare fanden, og lidt lyn og torden blev det også til - nå, men bare det bliver fint vejr i morgen skal jeg ikke klage...


Næste dag: 5. oktober